Get In Touch
HDEDM
Rudeška cesta 234, Zagreb, HR
Phone: +385 98 9278 635

Jurica Matijević

Doc.dr.sc. Jurica Matijević, dr.med.dent. diplomirao je na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2006. godine. Od 2007. godine radi kao znanstveni novak na projektu prof. dr. sc. Silvane Jukić Krmek „Epidemiološki aspekti endodoncije u Republici Hrvatskoj“.
Doktorirao je pod mentorstvom prof.dr.sc. Silvane Jukić Krmek s temom “Povezanost endodontskog statusa i kvalitete života” u svibnju 2013. Specijalist je endodoncije s restaurativnom stomatologijom. 2015. godine izabran je za docenta na Zavodu za endodonciju i restaurativnu stomatologiju. Član je Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatskog društva za minimalno intervencijsku dentalnu medicine i Hrvatskog endodontskog društva. Autor i koautor je više znanstvenih i stručnih radova.


Endodontska terapija – nevidljivi temelj estetike

Endodontsko liječenje u okviru estetske rehabilitacije predstavlja ključni infrastrukturni dio terapije. Ukoliko je nepravilno izvedeno, može dovesti ne samo do kompromitacije estetskog dijela definitivne restauracije već i bolova, funkcionalnih problema, nezadovoljstva pacijenta i u konačnici neuspjeha terapije i potrebe za ponavljanjem rada. Također, u pripremnoj fazi se postavlja pitanje endodontskih indikacija i prognoze uspješnosti i dugoročnosti terapije kod kompromitiranih zubi. Zahvaljujući sve većoj popularnosti biokeramika u endodonciji kao i generacijski usavršenim adhezijskim sustavima restauracije i nadogradnje izgubljenog tvrdog zubnog tkiva, moguće je pripremnu fazu terapije učiniti minimalno invazivnom i izbjeći nepotrebno traumatiziranje zuba, okolnih tkiva i struktura pa i pacijenta. Osim materijala i tehnika, korištenje suvremenih strojnih sustava i zvučne/ultrazvučne ili laserske aktivacije otopina pri kemomehaničkoj obradi korijenskog kanala doprinosi uspješnosti terapije i smanjenju mogućnosti postendodontskih komplikacija. U predavanju će se prikazati minimalno invazivan pristup u endodontskom liječenju kao temelj uspješne oralne rehabilitacije, uključujući i prikaze složenih slučajeva endodontskog liječenja kompromitiranih zubi.

Koristimo kolačiće kako bismo poboljšali funkcionalnost naše web stranice i vašeg korisničkog iskustva.